sexverhalen

Gratis sexverhalen - Eroverhalen.com

iedere dag weer nieuwe geile sexverhalen

Nieuwe Sexverhalen

stuur ons uw zelfgeschreven sexverhaal stuur uw verhaal in

Marloes, 18 jaar, zonnebaden en nog wat meer in het duin.
Haar verkering was alweer een week of drie uit, en ze had dus verder met niemand te maken hoe laat ze naar huis zou gaan. Haar ouders waren die dag uit naar een feestje met diner van haar vader`s werk en haar avondeten stond klaar in de koelkast, dat hoefde ze alleen maar op te warmen.
Na drie kwartier op haar brommertje kwamen de eerste bordjes met richting Wijk aan Zee in zicht, en even later stopte ze op het pleintje voor de strandweg en bond haar brommer met haar slot aan een lantarenpaal.

Ze liep de strandweg af, deed haar sportschoenen en sokken uit, stopte die in haar tas en wandelde blootsvoets langs de vloedlijn het strand een stuk af in zuidelijke richting.
Het was op deze doordeweekse dag lekker rustig op het strand.
Na zo`n kilometer gelopen te hebben werd het steeds stiller om haar heen. Ze stopte even, keek om zich heen en stak het strand dwars over richting de duinen en liep een eindje het duin in en ging uit het gezicht van eventuele wandelaars zitten toen ze in een duinpannetje een heerlijk luw en afgelegen plekje had gevonden. Ze deed haar Tshirt uit, schopte haar spijkerbroek uit, spreidde haar handdoek uit en ging heerlijk ontspannen achterover in het warme zand in de zon liggen.
Haar bikini had ze thuis al aangedaan dus ze hoefde zich niet verder om te kleden. Vrijwel direct dacht ze eraan, zich in te smeren met zonnebrand, het was immers dit jaar de eerste keer na de winter dat de zon op haar blote huid scheen en ze zou makkelijk kunnen verbranden. Vooral haar rug kostte haar veel moeite om die goed ingesmeerd te krijgen.
Toen ze zo aan het smeren was kwam er een bekend aangenaam gevoel over haar, de gladde geoliede aanraking van haar handen over haar huid ervoer ze als aangenaam, en eer ze er erg in had duurde de aangename insmeerbeurt langer dan eigenlijk nodig was.

Toen ze genoeg gewreven had ging ze weer achterover op haar handdoek liggen en genoot van de heerlijke warme zon. Toen ze zo een kwartiertje gelegen had ging ze even recht overeind zitten, en toen ze constateerde dat er in geen velden of wegen anderen in de buurt waren, trok ze haar bikinibovenstukje uit en gooide dit bovenop haar tas.
Trots en parmantig stonden haar kleine, elastisch stevige tienerborsten, nog wit door zongebrek, recht omhoog, de tepeltjes verhard door de frisse wind die over haar rug waaide.
Er ging een hete rilling door haar heen, dit opwindende gevoel over haar rug dat eigenlijk best prettig was, had ze nog nooit gehad. Langzaam liet ze zich weer achteroverzakken.
Ze greep haar Ludlum en begon volledig ontspannen te lezen.
Het aangename gevoel echter, veroorzaakt door haar geoliede strelingen met zonnebrand lieten haar niet los, en na even getwijfeld te hebben besloot ze, na om zich heen gekeken te hebben en zich te vergewissen dat ze echt alleen was, ook haar bikinislipje uit te doen. Er kwam een dun en donzig behaard lief en mooi tienerkutje tevoorschijn, waarvan de schaamlipjes nog mooi gesloten tegen elkaar aan lagen en haar binnenlipjes keurig omsloten.


Met opgewonden blosjes op de wangen ging ze op haar buik liggen en genoot van het voor haar geheel nieuwe gevoel van onbelemmerde vrijheid en de warme zon op haar nog roomblanke jonge billen.
Ze spreidde haar benen lichtjes en voelde hoe de zon warm in haar bilspleet en op haar schaamlipjes scheen. Ze smeerde er wat zonnebrand tussen en genoot ook nu weer van de gladde en glijdende aanraking op haar gevoelige plaatsjes.
Ze draaide zich op haar rug en smeerde ook haar zijen en dunbehaarde schaamheuvel in, ze wilde immers niet dat de niet aan direct zonlicht gewende plekjes zouden verbranden.
Ook nu weer werd ze getroffen door het aangename en opwindende gevoel dat haar gestreel bij haar opriep.
Ze werd nu heel erg opgewonden en vochtig in haar kleine kutje en haar hitsigheid werd nog versterkt door de warme zon die heerlijk op haar schaamlipjes stond te schijnen en haar geilheid nog deed toenemen.
Zweet van de windstille warmte en opwinding parelde glinsterend op haar huid en kleine strakke recht omhoog staande tienerborstjes, de kleine, gloeiende en rood doorbloede schaamlipjes een stukje open, snakkend. Ze wist zich geen raad, haar opgewondenheid nam steeds mee toe, maar ze kon moeilijk hier gaan liggen vingeren, maar aan de andere kant, er was in de wijde omtrek geen levende ziel te bekennen, dus waarom eigenlijk niet…

Grommend van opwinding en pure jongemeiden-wellust wreef ze genietend met haar vlakke hand over haar kleine, met blond donzig haar bedekte kutje en wist, dit kon ze niet meer uithouden, haar verlangen naar een orgasme zouden de overhand krijgen. Ze spreidde haar dijen iets en met de ene hand deed ze van achter af haar schaamlippen een stukje open en met de vingers van de andere hand wreef ze het hoedje van haar witblauwe klitje naar achter. Onmiddellijk voelde ze bekende krampen door haar onderlijf gaan, en er was voor haar geen weg terug, nu zou ze moeten doorgaan. Ze likte gulzig haar vingers nat en haalde die langzaam en genietend van onder af naar boven tussen haar strakke schaamlipjes door.
Bij het naar beneden gaan door de diepe kloof tussen haar billen raakte ze met haar pink het kleine sterretje van haar anusje aan en ook dit nieuwe gevoel bezorgde haar rillingen van genot. Met hoog opgetrokken knieŽn en wijd gespreide kutlipjes vingerde ze zich op tedere en wellustige wijze.
Ze bleef weer even stil liggen en genoot even van de warme zonnestralen op haar intieme plekjes.
Had haar laatste vriendje haar maar zo verwend, dacht ze bij zichzelf, inplaats van maar een beetje aan haar tietjes en in haar slipje te lopen rommelen en haar tere plekjes bezeren met zijn ruwe en onbeheerste vingers.
Zijn gulzigheid waarmee hij telkens als hij de kans kreeg in haar slipje dook en de ruwe, ongeÔnteresseerde en weinig romantische en respectvolle wijze waarop hij haar ontmaagde en haar onbevredigd, verlangend naar een orgasme achterliet deed haar tenslotte afknappen en de verkering uitmaken tussen hen.

Zijzelf vingerde zich al heel wat jaartjes, vanaf haar negende jaar al, en wist precies hoe ze het lekker vond en hoe ze een orgasme van wereldklasse moest oproepen. kreunend van genot, met gekromde rug, bewerkte ze haar nauwe tienerkutje totdat de voorbodes van eerste golven van het orgasme zich aandiende.
Dan liet ze zich terugploffen in het warme zand, greep haar haarborstel uit haar tas, likte het handvat doornat en schoof deze genietend tussen haar bilspleet tot aan haar kleine gaatje en drukte deze langzaam in haar strakke anusje. Even bleef ze stil liggen om te wennen aan dat nieuwe verrukkelijke gevoel, en bewoog toen in een langzaam tempo de borstel in een kleine cirkel rond. Hete vlammen sloegen door haar onderlijf, en met hoogrode wangen en stotende ademhaling ging ze opnieuw over tot haar eenzame genot.

Daar hoorde ze een heldere meisjesstem lachen, en met een ruk trok ze haar badlaken over zich heen. Weer die parelende lach, en nu had ze een idee uit welke richting het lachen kwam, van een plekje iets dieper het duin in. Behoedzaam ging ze zitten en keek in die richting. Daar was echter niets te zien, ook niet toen ze op haar knieŽn ging zitten.
Ze stond behoedzaam op, en zag ietsjes verder een jongenshoofd af en toe boven het helmgras uitkomen. Nieuwsgierig geworden wat die aan het doen waren, kroop ze op handen en knieŽn zover ernaar toe, dat ze kon zien wat zich daar afspeelde. Ze zag een jongen en een meisje, die zo ongeveer van haar leeftijd waren, misschien ietsjes ouder. Nou, daar hoefde ze niet naar te raden, het was duidelijk dat de jongen en het blonde meisje seksplannen hadden, het meisje had niets meer aan en de jongen alleen nog zijn zwembroek. Deze schopte hij uit, en waren beiden naakt. Marloes zag een fors ontwikkelde jongenslul schuin omhoog en naar voren staan.
Op hun zij gingen ze liggen, buik aan buik, het meisje met een been om de jongen heen geslagen.
De jongen hield met zijn vlakke handen haar billen vast, en het leek erop dat hij zijn piep in haar kutje naar binnen zou drukken. Met haar armen om zijn nek geslagen en hete kussen gevend ontving het meisje hem, en Marloes kon duidelijk zien dat ze vuurrode wangen van opwinding had.


Onverwacht klapwiekte er een zeemeeuw achter Marloes weg, de twee minnaars keken op en zagen Marloes recht in de ogen. Het meisje sloeg haar badhanddoek om zich heen, de jongen stond op en met enkele grote passen was hij bij Marloes, die blozend en stotterend "Sorry" fluisterde.
De jongen greep haar bij haar polsen, trok haar omhoog en riep naar zijn vriendin " He, Annebel, kijk eens wat ik gevangen heb?"
Marloes draaide om los te komen, maar de breedgeschouderde jongen hield haar voorzichtig maar beslist vast en trok haar zonder haar pijn te doen mee naar Annebel. Daar aangekomen drukte hij haar op de grond zodat ze wel moest gaan zitten en keek haar indringend aan.

Lachend gooide Annebel de handdoek van zich af, en zei naakt, met een vrolijke blik in haar ogen "Sander, laat haar maar los, je maakt haar bang"
Dankbaar keek Marloes Annebel aan en deze sloeg beschermend haar armen om Marloes`s naakte lichaam heen.
"Waarom ben je ons aan het bespioneren?" vroeg de jongen op gemaakt boze toon.
"Ik, Eehh ik lag te zonnen en hoorde geluid uit deze richting en werd nieuwsgierig" antwoordde Marloes.
"Jaja, zonnen zei je hŤ?" zei hij en keek naar haar rooddoorbloede, ietsjes openstaande en van het vocht glinsterende schaamlipjes. Het schoot ineens door haar heen dat ze was vergeten iets aan te trekken en zat daar nu in haar volle naaktheid.

Sander liet zijn blikken ongegeneerd over Marloes`s smakelijke tienerlijf gaan en knipoogde naar Annebel en zei " Misschien wil ze wel met ons meedoen!"
Marloes kreeg hoogrode wangen van dat uitdagende en opwindende idee en keek Annebel schichtig aan. Annebel keek haar nadenkend aan en Marloes sloeg verlegen en blozend de ogen naar de grond.
" Ze spreekt niet tegen, dus het lijkt erop dat je gelijk hebt…" zei Annebel.
"Nou, vooruit, wil je meedoen?" vroeg Sander geamuseerd, en voor ze er zelf erg in had knikte Marloes verlegen van ja. Het was een grote en breed gebouwde leuke en knappe jongen en het meisje mocht er ook wel zijn, en wat ze gingen doen stond Marloes eigenlijk ook wel aan.
Annebel klopte met haar vlakke hand op haar badlaken en zei" kom hier maar zitten, Sander haalt je spullen wel even voor je, hŤ Sander?"
"Natuurlijk, zei deze op nu vriendelijke toon, hij stond op en liep met een heen en weer zwengelende halfstijve piemel in de door Marloes aangegeven richting.


"Hallo, ik ben Annebel, en dat is Sander, hoe heet jij?"
"Marloes" mompelde deze, nog wat verlegen.
"Nou Marloes, je treft het, want we waren net lekker op gang, en zouden net aan het grote spel gaan beginnen toen jij op het toneel verscheen."
"O Sorry hoor." Mompelde Marloes.
"Niks Sorry, we gaan zo lekker met zijn drieŽn verder, heb je dat wel es eerder gedaan?"
Marloes schudde haar hoofd van nee en zei schuchter " Ik ben nog erg onervaren met jongens, ik heb nog maar twee keer vriendjes gehad en ben nog maar pas vorige maand ontmaagd."
" Nou, geen zorg hoor, Sander is een heel lieve jongen en hij zal echt wel heel voorzichtig met ons doen!'

Daar was Sander met Marloes`s spullen, en Sander rook eens aan Marloes`s bikinislipje.
MMMmmmm, Nou, bromde deze, als het echte net zo lekker ruikt als je slipje ziet het er goed uit!
Blozend sloeg Marloes haar ogen naar de grond. Hier was ze helemaal niet aan gewend.
Kom, zei Sander, ontspan maar, er zal niets gebeuren dat je niet zelf wil of onprettig vind.
Annebel sloeg haar arm om Marloes heen en streelde zachtjes haar rug, waarop Marloes`s tepels zich prompt oprichtte.
MMMmmmm. Mooi, bromde Sander, en streelde, zittend met zijn gezicht naar de meisjes, zacht en voorzichtig Marloes`s borstjes.
Annebel duwde haar zachtjes achterover, en nu werd Marloes liggend door twee verwend inplaats van door zichzelf.
Sander was, zo bleek uit wat hij deed, een tedere en bekwame minnaar en wist precies waar hij moest kriebelen en strelen om Marloes op kookpunt te krijgen, en eerder dan ze zelf verwacht had stond Marloes`s kutje al weer wijd open en was weer drijfnat.
Het was allemaal zo lekker, Sander wist precies waar hij zijn moest, en voor Marloes er erg in had lag ze te kreunen en te kronkelen van genot. Annebel streelde haar schaamlipjes en toen ze zachtjes haar lipjes spreidde wreef ze heerlijk met haar wijsvinger van boven naar beneden en terug tussen Marloes`s drijfnatte kutlipjes en raakte daar af en toe ook haar zich al reeds opgerichte kittelaartje.
Over haar heengebogen waren Annebel en Sander heerlijk aan het tongzoenen, en na enige tijd stapte Sander over naar de mond van Marloes en begon haar opwindend te tongen en Annebel begon heerlijk aan Marloes`s borsten te strelen en aan haar tepels te sabbelen.
Sander gleed liggend naast haar, en al kussend en strelend duwde hij voorzichtig zijn natgelikte vinger in Marloes`s nauwe doosje. Roerend en zachtjes bewegend met zijn vinger in haar kutje bracht hij haar langzaam op kooktemperatuur, en even later begon ze te kreunen en met haar heupen te stoten.
Ze was zich helemaal niet meer bewust van haar omgeving en dacht nog maar aan een ding, NEUKEN, NEUKEN, NEUKEN!

Annebel plukte een condoom uit haar tas, rolde deze om Sanders van verlangen trillende stengel, en voor Marloes er erg in had, had Sander, liggend op zijn rug haar in zithouding op zijn buik getrokken en had ze de volle lengte van Sanders heerlijke piemel in haar smachtende kutje.Sander hield even stil en genoot van haar reactie, en liet ook haar stil genieten van het geheel gevulde gevoel van zijn harde stengel diep in haar.
Hij greep haar bij de billen en schoof haar zachtjes naar voor en naar achter. Hij voelde de kop van zijn piemel tegen haar baarmoedermond duwen en genoot van haar heerlijk strakke en weinig gebruikte kutje. Ze had snel door wat de bedoeling was, en als een ervaren minnares bewoog en draaide ze haar heupen en neukte de genietende Sander. Annebel ging op haar knieŽn zitten, draaide zich een halve slag om, en ging schrijlings met haar kut op Sander`s mond zitten.

Sander stak zijn tong ver uit en gleed door de natte kut van Annebel, van boven naar beneden en weer terug, rondjes draaiend om haar gloeiende en kloppende knopje, terwijl het hete kutje van Marloes over zijn gespannen paal gleed.
Hij zou dit hoogtepunt van genieten zo niet zo lang vol kunnen houden, en even later begon hij te grommen en te kreunen, greep Marloes vol bij haar heerlijke billen, drukte zijn piemel diep in haar kutje en met lange aanhoudende stoten spoot hij, met zijn tong diep tussen de schaamlippen van Annebel, zijn warme en kleverige lading in het condoom.

Annebel gleed van hem af en ging naasts hem liggen, haar hand om zijn ballen.
Uitgeput en bevredigd liet hij zich met trillende knieŽn achteroverzakken. Foei, wat was dat lekker, kreunde hij.
Marloes, rood van opwinding en van de wereld van verlangen, kroop weer in haar volle lengte op hem, hield zijn hoofd tussen haar handen en kuste hem vurig. "Wauw, jij wil graag!" zei Annebel, en streelde haar billen.
"Kom op mijn borst zitten, Marloes" zei Sander. Marloes deed dit, en Sander sloeg zijn handen om haar billen en trok haar langzaam maar zeker naar zich toe, totdat zijn mond vlak voor haar kutje was.
"Heb je dit wel eens eerder meegemaakt?" vroeg Sander.
Marloes knikte van nee, Sander trok haar verder naar zich toe en kuste haar heerlijke jonge kadetje. Marloes schokte met haar heupen van verlangen, en toen Sander haar lipjes spreidde en aan haar klitje likte, was het of Marloes explodeerde en kwam ze met lange, gierende ademstoten klaar.
"MMmmmm, lekker hŤ?" zei Annebel, en streelde liefjes haar ruggetje. Marloes liet zich achterover op Annebel`s badlaken ploffen, Sander ging op zijn buik liggen en streelde Marloes`s schaamstreek en zachte donshaartjes. Kreunend van na-genot lag Marloes zo te genieten, tot Annebel zei "Ja, nou ben ik aan de beurt, hŤ?"

Sander stond op, draaide Annebel op haar buik op haar handdoek, en ging languit tussen haar benen liggen, zijn gezicht vlak bij haar billen. Hij spreidde haar billen ietsjes en keek genietend naar haar schaamlipjes en roze sterretje. Hij drukte zijn tong tegen de staartwortel aan de onderkant van haar ruggegraat en sabbelde daar zachtjes op. Langzaam maar zeker ging hij lager en lager, tot hij bij haar rozetje kwam, hier ging hij echter omheen en likte het stukje huid tussen haar kutje en kontgaatje.

Kronkelend en draaiend probeerde Annebel zijn tong in haar kontje te krijgen, maar Sander liet haar lekker even smachten en trok zich dan telkens ietsjes terug.
Marloes zat ondertussen ook niet stil en streelde en kneed de borsten van Annebel voor zover ze er bij kon, en draaide en plukte aan haar tepeltjes. Annebel tilde een arm van de grond en trok Marloes naar zich toe, en begonnen elkaar heerlijk te tongen. Het was de eerste keer dat Annebel maar ook Marloes een meisje zoende, en ze vonden het een heel aparte en erotiserende ervaring.
Door dit alles, en voornamelijk door Sander`s tong diep tussen haar schaamlippen en tegen haar klitje, zou het niet lang meer duren voor er voor Annebel ook geen houden meer aan was en deze, met hortende adem en krampachtig stotende heupen lang en aanhoudend klaar kwam.
Met een vuurrode kop van het klaarkomen liet ze zich terug achterover in het zand zakken en
Zuchtte, 'Pffffffff, ik ben uitgewoond!"
Sander kuste de beiden meisjes en ging lui op zijn rug liggen.


Zo lagen ze gedrieŽn achterover in het lekkere zonnetje, op hun handdoek in het warme zand, een tevreden en gelukzalige glimlach op de mond, elk aan een kant op Sander`s arm, heerlijk intiem tegen elkaar aangerold...
Sander fluisterde "Dit moeten we vaker doen, hŤ meiden?"
"MMmmmm", bromde Annebel, "maar dan nemen we mijn broer Wim ook me hŤ Sander?"
Marloes keek hen vragend aan, en Sander zei " Ja Marloes, Wim is een heel leuke jongen, daar krijg je geen spijt van!"

Marloes bloosde van opwinding. Ze was benieuwd wat de nabije toekomst ging brengen!
Dit verhaal is geschreven door Jacob van Holland
Kijk op Jacob's eigen site voor meer verhalen
Dit sexverhaal is geplaatst op 14 Nov 2008 door eroverhalen
Content Management Powered by CuteNews

parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?> parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?> parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?>