sexverhalen

Gratis sexverhalen - Eroverhalen.com

iedere dag weer nieuwe geile sexverhalen

Nieuwe Sexverhalen

stuur ons uw zelfgeschreven sexverhaal stuur uw verhaal in

Met een negerin in een apartement
"Dat komt hier wel meer voor." "Niet bij mij," zei de verhuurder. "Ik ben alleen," zei de negerin. "U ook?" "Ja, ik ook." "Bezwaar tegen inwoning?" vroeg ze en een glimlach brak door. Samen met een negerin in een apartement? Hemel, wat moest dat worden! Niet dat ik iets op negerinnen tegen heb hoor, maar ik was voor m'n rust naar Italie gekomen. "Er zijn twee slaapkamers," zei de baas hoopvol. "Ik de ene, jij de andere," zei de negerin. "Geen probleem. Ik kan koken en als ik buiten de deur eet moet je zelf koken." Vijf minuten later zaten we op het balkon en keken uit over het dorp en de zee. Ze heette Helen en kwam uit Duitsland. "Ik zal open kaart spelen," zei ze, een sigaret opstekend.

"Ik ben hoer in Hannover. Ik ben hier om uit te rusten en wat te snabbelen. Ik neem dus op gezette tijden een geile Italiaan mee naar dit apartement." "Dat bevalt me maar matig." "Je moet me laten uitpraten, schat," zei ze. "Als ik bezig ben ga jij weg. Ik kook voor je en als je zin hebt mag je je blanke staart in m'n zwarte lijf steken. Geen enkel probleem. Okay?" Als ze geen hoer was geweest had ik toegehapt, nu schudde ik m'n hoofd en zei resoluut: "Nee, geen sprake van. Ik ben hier ook voor m'n rust en met alle respekt, ik heb geen trek in hoeren. Thuis niet, hier ook niet. Jij gaat dus je gang maar, ik druk m'n snor als jij met een Italiaan bezig bent. In ruil daarvoor kook je lekker voor me." "Mij best. Als je me niet wilt neuken is dat ook goed.

Maar je weet niet wat je afslaat, ik ben goed in bed en als ik iemand mag doe ik heel wat voor hem. Ik laat m'n slaapkamerdeur in ieder geval open, mocht je toch zin in een wipje hebben dan ben je welkom. Je hoeft me niet iedere nacht te bespringen hoor. Neuken naar behoefte, dat is mijn stelregel." "Begin je vanavond al te snabbelen?" vroeg ik. "Ja, vanavond zal ik het eens proberen. Het is zaterdagavond en dan willen de mannen wel. In Duitsland in ieder geval wel." "Ik ga de boel verkennen," zei ik. "Het is nog vroeg, je kunt wel mee als je zin hebt." "Ik ga douchen, me omkleden en dan de baan op," zei Helen. "Ik hoef niet te verkennen," zei ze minzaam. "Dit is het derde jaar al dat ik hier kom. Ga jij maar, dan kook ik voor je." Dat kon nog een leuke vakantie worden. Overdag aan het strand liggen, 's nachts een negerin in je bed. En dat terwijl je er helemaal niet op gerekend had! Maar ik hoefde geen negerin in m'n bed, dat had ik haar nu wel duidelijk gemaakt.

Helen kookte fantasties en an het eten pikte ze een klantje op buiten het dorp, ging met hem naar de slaapkamer en liet hem doen wat hij graag wilde doen. Het duurde een kwartier, toen had hij zijn doel bereikt. Helen kwam in een rode slip de slaapkamer uit en wapperde met drie briefjes van tienduizend lire. Toch mooi verdient in vijftien minuten. "Hoeveel is dit?" vroeg ze. "Ik leer het nooit met dit rotte geld." "Dertigduizend lire is ongeveer vijftig D-mark," zei ik. "Gut, ik dacht veel meer. De volgende laat ik dubbel betalen." "Moet ik ook betalen als ik van je diensten gebruik zou willen maken?" "Jij niet. Ik mag in je apartement wonen, jij mag je pik gratis in mijn apartementje stoppen. Geen probleem." "Je bent een fidele meid." "Lik m'n reet," zei ze lachend. "Je wilt toch niet, zeur dus ook niet." Ze stond op en liet me haar zwarte kont zien. "Ik pik nog een Italiaantje.

Daarna gaan we gezellig iets drinken, okay?" Dat leek me vrij ongevaarlijk. Ik ging naar de boulevard en slenterde daar wat rond, speurend naar vrouwelijk schoon. Dat was in voldoende mate aanwezig, maar veel sjans had ik niet met mijn witte benen in korte broek en al even witte gezicht en armen. Om negen uur terug naar mijn onderkomen, waar Helen sjagrijnig aan de tafel zat en een Engels boekje las. We gingen in mijn auto het stadje in en streken neer op een terrasje. Aan de capucino zei Helen: "Voel je nog steeds niets voor een gezellig nachtje met een lief negerinnetje? En lief kan ik zijn, dat verzeker ik je." "Ik doe m'n deur niet op slot," zei ik. "Maar ik blijf vannacht alleen en de rest van de vakantie ook." "Sommige mannen zijn dom," zei ze hoofdschuddend. "Maar jij denkt zeker dat je hier wel een loslopend grietje zult vinden. Een grietje met jeuk. Bij voorkeur een Deense of Duitse. Het is mogelijk, maar die meisjes zoeken eerder een geile Iatliaan. Dat weet je zeker zelf ook wel." We zaten nog een half uurtje gezellig te babbelen en ik kwam heel wat aan de weet over het hoerenleven van Helen, die, dit even terzijde, uit een goede familie kwam. Haar vader was een Amerikaanse militair die na de oorlog in Duitsland was blijven hangen en met een knappe Duitse vrouw trouwde.

Tegenwoordig was hij werkzaam als computerverkoper. Om niet te veel af te dwalen zal ik niet verder over de achtergronden ingaan. Maar wat er die nacht gebeurde... Nou, dat is dubbel en dwars de moeite waard. Ik wilde vroeg naar bed, de vermoeidheid van de reis zat goed in m'n botten. Ik mocht eerst van de badkamer gebruik maken. Toen ik een douche had genomen en m'n teennagels wilde knippen, kwam Helen de badkamer binnen. Die dacht natuurlijk dat ik er al uit was. Ik moest wel lachen, want ze was bijna naakt. Ze droeg enkel nog een paar violetachtig gekleurde sokken en haar loshangende bloes. Zo zag ik dat ze een paar heerlijke donkertepelige tieten had. De borsten trilden en bewogen verleidelijk en ze deed niets om ze te bedekken. Ze had een soepel lichaam, zoals de meeste negerinnen. Fraaie en zeer stevige billen, een paar sierlijke dijen en een met zwart haar begroeide venusheuvel, die mijn volle aandacht had.

"Zo, je bent er dus nog niet uit," zei ze. "Kan ik al." Ik staarde naar haar kut en rilde. Ik kon er niets aan doen, maar ik kreeg een staalharde pik en streelde de dijen van de negerin. "Wat ben je lekker, Helen," zei ik. "Nou, jij hebt anders ook heel wat voor een vrouw in huis," zei ze met een blik naar mijn paal. "Zal ik daar eens op gaan zitten? Als klein meisje mocht ik al graag paardrijden..." Ik had nu haar kut te pakken en die voelde zo heerlijk aan dat ik alle bedenkingen tegen een eroties avontuur uit mijn hoofd bande. "Ik heb m'n kut al gewassen na m'n laatste klant," zei ze en ze nam een vrij grote spreidstand aan. "Ga je gang maar hoor, voel maar lekker geil aan m'n spleet." "Straks ga je me nog vertellen dat je iets voelt," zei ik en ik pelde haar mossel open. "Of ik iets voel? Je denkt toch niet dat een hoer geen gevoel heeft?" riep ze verontwaardigd uit. "Sorry, ik weet weinig van hoeren af," zei ik berouwvol. "Maar ik weet wel dat jij een bizonder lekker sneetje hebt, Helen." "Dat wordt dus neuken," zei ze. "Ik ben ervoor in de stemming, dus dat tref je." "Na twee Italianen?" "Die konden er geen barst van," zei ze minachtend. "De tweede ook niet. Hij kwam al toen zijn eikel er nog maar net in was. Het lijkt heel wat, die Italiaanse mannen, maar het zijn stumpers. De een heeft schuldgevoelens en is bang dat zijn vrouw erachter zal komen dat hij een slippertje heeft gemaakt, de ander wil zo graag dat hij al spuit als een vrouw d'r broekje uittrekt." Ze keek bewonderend naar mijn opstaande lul en zei: "O, die zal ik eens lekker afneuken, mannetje. Ik hoop niet dat jij ook een snelle spuiter bent, want dan kom ik nog niet aan m'n trekken." "Ik heb eelt op m'n eikel," zei ik lachend.

"En daardoor komt de ejakulatie niet al te vlug. Maar ik ben nog nooit met een negerin naar bed geweest, dus misschien kom ik nu wel gauw klaar in je lekkere poesje." "Ik blijf vannacht bij je slapen," zei ze resoluut. "Dan kan ik 'm erin stoppen wanneer ik wil. Je zult weten dat je het met een negerin doet, manneke! Zeven keer per nacht is niks voor mij." Ze liet mijn hete pik enige malen door haar handen glijden en klakte bewonderend met haar tong. "Tsjonge, dat is een erektie die veel belooft. Ik begin direkt maar, als jij er tenminste geen bezwaar tegen hebt." Dat kon ik moeilijk hebben, nietwaar? Ik dacht al niet meer aan haar als een hoer. Per slot van rekening vroeg ze me niet om geld.. . Met haar verrukkelijke zwarte kont naar me toegekeerd ging ze schrijlings over m'n speer heen staan, nam hem tussen haar vingers en liet haar preut zakken tot mijn eikel haar labia beroerde. Ze bewoog hem met een diepe zucht door de neukgroeve en prikte hem vastberaden in haar warme schede. Ze draaide wat met haar heupen en liet hem er niet verder in dan de halve eikel. "O, wat een lekkere," zei ze verlangend. "Wat ben ik geil na die twee Italianen. Ik kan je niet vertellen hoe graag ik met jou wil neuken, Hollander. Ik ben blij dat je niet getrouwd bent." "Dat ben ik wel," zei ik. "Nog wel tenminste. Na de vakantie beslissen we of we doorgaan of gaan scheiden." "Ik zal je mijn adres in Duitsland geven," zei ze. "Als je gescheiden bent kom je maar een poosje bij mij. Dan kunnen we lekker neuken."

Met een melodieus zuigend geluid verdween mijn lul diep in haar vagina, die heerlijk warm en vrij nauw rond mijn paal sloot. Het gevoel was groots, maar dat kwam misschien omdat ik meer dan drie maaanden geen kut had gevoeld. Helen liet haar billen zakken tot mijn kloten en begon zachtjes te wippen. Ze kneep met haar kutje en hijgde. Ik streelde haar verrukkelijke billenpaar en drukte mijn lippen op haar donkere schouders. "Mmmm," kreunde ze en tilde haar kont hoog op, zodat mijn lul met een vreemd floepend geluid uit haar lichaam sprong. Ze greep hem onmiddellijk en stopte hem snel weer tussen haar labia. "Neuken is heerlijk," fluisterde ze. "Je mag m'n tieten wel pakken hoor. M'n klanten mogen nooit veel. Dan ben ik de baas en ik maak wel uit wat wel en niet mag." "Mogen ze ook aan je kutje voelen?" "Ja, maar niet met hun vingers erin. Ik neuk ook nooit zonder kondoom. Maar met jouw wel. Ik heb vakantie en dan doe ik alles waar ik zin in heb. Ongeremde seks met de man die ik zelf uitzoek. Geen geld, wel veel nummertjes." Ze neukte me een minuut of vijf bizonder lekker en met geraffineerde bewegingen van haar onderlichaam. Wat kon die meid haar schede strak houden!

Ik had toch een jeuk! Steeds net op tijd hield ze op met neuken, pauseerde even en hervatte het nummertje dan weer met veel elan. Ik streelde beurtelings haar strakke tieten, de heerlijke stevige dijen en haar stampende kadetjes met de fraaie anus ertussen. Toen ik een vinger in haar kont had gestoken hield ze op met neuken en zei hitsig: "Je wilt me daar zeker ook nemen, schat. Dat mag hoor. Ik krijg veel kontneukers op bezoek. Je mag erin, als je maar niet klaarkomt. Morgen halen we kondooms en dan mag je in m'n kutje ejakuleren, maar vandaag moet je het lekker witte spul maar over m'n tietjes en m'n gezicht spuiten." Dat vond ik al heel bizonder, te meer daar de meeste vrouwen dat maar een smerig gedoe vinden. Helen prikte haar aarsje nu op mijn glibberige speer. Er zat zoveel kutsap aan gesmeerd dat hij vrij soepel tussen haar billen verdween. En dat was me een gevoel! Ik greep haar tieten en beet me vast in haar geurige schouder terwijl zij achterover ging liggen en langzaam met haar bekken wrikte.

"Is het goed zo, schattebout?" fluisterde ze. "Je hele dertig centimeter zit in m'n poepdoosje. O, streel m'n klitje, dan kom ik klaar, geile neuker van me!" Ik speelde met haar harde klitoris en schoof twee vingers in haar soppende schede. Ze kwam als een trein. Ik heb heel wat vrouwen klaargemaakt en ieder vrouw beleeft haar orgasme weer anders, maar Helen spande wel de kroon. Ze bleef komen en ik voelde hoe haar schede krampte en langs mijn stotende en roerende vingers bewoog. Ze stapte van me af en ging op handen en knieen voor me liggen, haar heerlijke kont omhoog in een uitnodigende houding. "Kom, steek 'm er snel in," zei ze en ik schoof mijn hete stengel nu in haar vagina en neukte haar met kletsende kloten en sloeg mijn nagels in haar billen. Ze schreeuwde het uit en viel snikkend voorover, schokkend als een epileptikus. Ik zoende haar mooie donkere kont en stak mijn neus in haar openstaande, frisrode kut, die ik gulzig uitlebberde.

"Wat lekker," steunde de negerin hijgend. "Ik bleef komen, voelde je dat wel?" "Het wordt voor ons een fijne vakantie," zei ik en boorde mijn pik tussen haar volronde kadetjes. Ze kreunde en tilde haar onderlichaam op. "Toe maar, neuk me maar lekker. Als je me maar niet volspuit. Er mag beslist geen sperma in m'n kut komen." Ik naaide haar lekkere reet een tijdlang opgewonden en bedacht dat het zelden zo lekker was geweest met een andere vrouw. Als je met een negerin getrouwd was zat je goed. Maar aan de andere kant, vermoeiend was het wel als je iedere nacht drie of vier keer voor een orgasme moest zorgen... Zelf maakte ze een eind aan mijn heerlijke rit in haar afvoer. Ze duwde me van zich af en zei: "Ik zal je eens heel lekker klaarmaken met m'n mond en handen. Je hebt me zo lekker geneukt dat ik iets bizonders voor je wil doen. Kom hier met je dertig centimeter. Gos, wat een enorme piemel heb je toch! Wat dat betreft zou je een neger kunnen zijn. Ik wil er een foto van maken, dan heb ik thuis iets om naar te kijken." "Ik dacht dat vrouwen niets om grote snikkels gaven." "O, met een kleine kom ik best klaar hoor, maar ik heb liever een tamp als de jouwe. Dat is speelgoed voor een vrouw." Wat ze deed was inderdaad bizonder.

Pijpen is lekker, maar de meeste vrouwen doen het recht toe, recht aan. Helen had een fantastiese techniek ontwikkeld. Eerst mocht ik tussen haar weelderige prammen, een zalige ervaring, daarna bewoog ze haar warme en fluwelen tongetje strelend, liefkozend aan alle kanten over 'n ontblote eikel, waarbij ze de gevoeligste plekjes feilloos wist te vinden. Geraffineerd was ze. Ik had het niet meer en voelde niets dan die geweldige tinteling in ballen en leuter. Ze stopte en nam de punt van mijn eikel tussen haar warme lippen, zacht strelend en met haar tong over mijn pisbuisopening wrijvend, zoog ze heel behoedzaam mijn speer af, liet hem langzaam in haar mond glijden en spande haar warme lippen achter de uitstulpende rand. Haar tong flitste gekmakend overal en nergens, haar volle lippen vibreerden, ze zoog haar wangen hol en bewoog haar mond ritmies.


"O, Helen!" riep ik. Ze keek me met een glanzende ogen aan en fluisterde: "Ja, dat is heerlijk, he? Geniet maar, laat je gaan en spuit alles in m'n gezicht. Wit sperma op een donker velletje, dat is prachtig..." Eindeloos gevarieerd waren de genietingen die ze mij met haar tong en lippen liet ondergaan. En dan de manier waarop haar slanke vingers met mijn ballen speelden! Het was om gek van te worden en terwijl ik krinkelde van genot besefte ik dat het toch niets voor mij was om met een negerin getrouwd te zijn. Ze zou me in no time naar de bliksem neuken, me totaal uitmergelen met haar liefdesdrift. "Ga maar, kom maar klaar," zei ze en toen gaf ze me een beurt die me deed eksploderen. Midden in haar gezicht kwam ik klaar. Ik spoot de witte klodders pardoes in haar ogen en op haar wangen.

Dat was inderdaad een prachtig gezicht: witte fluimen op haar bijna zwarte velletje. Ze kneep en kneedde verrukkelijk, masseerde het zaad uit mijn schokkende kanon en vuurde me met geile woordjes aan, likte mijn speer aan alle kanten en kneedde mijn kloten met beide handen. Ik kon niet meer, viel hijgend an snikkend over haar heen en voelde hoe het zaad uit mijn lul spoot. Toen de laatste spetters moeizaam maar met een eeuwig lekker gevoel uit mijn leuter persten zoog Helen hem grommend in haar mond. "Klaar," zei ze innig tevreden. "Jij klaar en ik klaar," "Je zit onder het sperma," zei ik en veegde het uit haar ene oog. "Geen probleem toch," zei ze lachend. Niets was een probleem bij deze negerin uit Duitsland, dat wist ik toen de vakantie afgelopen was. Ik had een afgeneukte lul en twee geplette ballen. Maar dat was mijn probleem, Helen had slechts haar uiterste best gedaan om me een prettige tijd te bezorgen!Dit sexverhaal is geplaatst op 17 Nov 2008 door eroverhalen
Content Management Powered by CuteNews

parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?> parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?> parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?>