sexverhalen

Gratis sexverhalen - Eroverhalen.com

iedere dag weer nieuwe geile sexverhalen

Nieuwe Sexverhalen

stuur ons uw zelfgeschreven sexverhaal stuur uw verhaal in

Schoonmoeder -deel 2
Ik merkte op dat ze er appetijtelijk uitzag en dat ze zo te zien haar oksels lekker geschoren had. Hierop antwoordde zij, dat ik dan nog geeneens haar heerlijk gladde kutje kon zien. Ik gaf haar een zoen op haar mond en we liepen de woonkamer in. Tijdens het eten zat ik tegenover mijn schoonmoeder. Ze kwam regelmatig met haar voet tussen mijn dijen, en wreef dan over mijn kruis, waarbij ze me geil aankeek. Ik zat dus gedurende de gehele maltijd met een stijve lul in mijn broek. Na het dessert zei mijn schoonvader dat hij nog wat te regelen had bij mijn schoonzusje, en dat hij wel een paar uur weg zou blijven. Toen hij wegging vroeg hij me goed voor ons spermasletje te zorgen. Hieruit kon ik opmaken dat hij en mijn schoonmoeder de dingen die we de eerste keer gedaan hadden besproken hadden. Want toen had ze mij gezegd dat ze voortaan mijn hoer en spermasletje zou zijn. Ik was benieuwd of hij alles wist, en hoe hij erover dacht. (Hier zal ik later in deel 3 op terugkomen. Dat deel zal “geilen met schoonouders” gaan heten.) Toen mijn schoonvader weg was stond mijn schoonmoeder op, en vroeg mij haar te volgen. We gingen de trap op naar de slaapkamer. Daar aangekomen vloog ze me om mijn nek, en boorde haar tong in mijn mond. Ik beantwoordde dit door heftig mee te doen. Ze greep me in mijn kruis en kneep goedkeurend in mijn stijf staande lul. Ik trok haar rok omhoog en wreef over het kruis van haar slipje. Ik voelde dat ze al aardig nat was, zelfs de buitenkant van haar slipje was een beetje glibberig. Mijn schoonmoeder deed haar benen iets uit elkaar, en ik liet mijn hand langs de rand van haar slipje richting haar kut glijden. Ik moest constateren dat ze niets teveel gezegd had toen ze zei dat ze lekker glad was. Er was geen spoor van een haartje meer te voelen.

Mijn lul knapte bijna bij de gedachte dat mijn schoonmoeder dit allemaal voor mij had gedaan. Ik besloot dat ik haar hiervoor moest belonen met een lekkere befbeurt. Het leek me ook heerlijk om de kut van de moeder van mijn vrouw te likken. Ik was benieuwd of ze hier net zo geil van zou worden als haar dochter altijd werd. Mijn vrouw werd altijd helemaal gek als ik haar met mijn lippen en tong bevredigde. Ik duwde haar naar het bed en zei dat ze op de rand moest gaan zitten. Toen ze op de rand zat duwde ik haar achterover, waarna ik haar rok en slipje langs haar benen van haar kont aftrok. Ik ging op mijn knieŽn voor het bed zitten en duwde haar benen uit elkaar. Door de nylons zagen haar benen er zeer mooi uit. Aan haar kut was te zien dat ze geen jonge vrouw meer was. Het was allemaal een beetje gerimpeld, en haar kleine lippen hingen iets naar buiten. Het geheel had het uiterlijk van een rijpe, ervaren en doorgeneukte kut. Ik vond het allemaal zeer geil om naar te kijken, en de zwoele lucht die haar kut verspreidde maakte me gek van geilheid. Ik begroef mijn hoofd in haar kruis en begon zachtjes aan haar naar buiten hangende schaamlippen te sabbelen. Het geil stroomde bijna uit haar kut en ze begon met haar handen mijn hoofd in haar kruis te drukken. Ze smaakte heerlijk, zilt en zoet vermengde zich op mijn smaakpapillen. Ik begon nu met mijn tong over de lengterichting van haar poes te likken. Iedere keer als ik boven aan haar kut kwam slaakte ze een geil kreetje, dit was voor mij het teken dat ik haar klit raakte. Nou ja klit, ik bedoel klitje want hij was nauwelijks waarneembaar. Hierin leek ze dus niet op haar dochter, want die had een klit ter grootte van een grauwe erwt. Ik was al een tijdje aan het likken en zuigen toen ze me vroeg een paar vingers in haar kut te steken. Ik vroeg gelijk een paar? Waarop ze zei dat een vrouw van haar leeftijd, die vier kinderen op de wereld gezet had, niet genoeg had aan een of twee vingers. Het was namelijk niet allemaal even strak en gevoelig meer. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken, en plaatste vier vingers voor haar kutopening. Ik begon langzaam mijn hand naar voren te bewegen, maar tot mijn verbazing gleden mijn vingers makkelijk naar binnen. Ik begon haar kut nu met mijn vingers te neuken, terwijl ik tegelijkertijd haar klitje bleef likken. Aan het schokken van haar lichaam merkte ik dat ze overduidelijk genoot van het gevinger en gelik. Na een tijdje begon ze ongecontroleerd te schokken, dit was voor mij het teken dat haar orgasme in aantocht was. Ik trok mijn vingers terug en begon hard aan haar kut te zuigen. Mijn schoonmoeder duwde met beide handen mijn gezicht weer op haar kut en kwam loeiend en gillend klaar. Terwijl ze dit orgasme kreeg liet ze haar urine lopen. In eerste instantie schrok ik ervan, maar het wond me ook erg op. Ik probeerde zoveel als mogelijk van haar urine op te drinken. Nadat haar orgasme weggeŽbd was kwam ik weer met mijn hoofd tussen haar benen vandaan.

Mijn gezicht was nat van haar geil en urine. Ik liet me boven op haar vallen en kuste haar recht op haar mond met mijn natte kleverige lippen. Tot mijn verbazing vond zij het niet vies. Mijn schoonmoeder beantwoorde vurig mijn kus, waarna ze mijn gezicht schoonlikte. Ik zei haar dat ik eerst wel schrok dat ze haar urine liet lopen, en ik vroeg haar of ze het expres gedaan had. Hierop antwoordde zij dat vrouwen van haar leeftijd nu eenmaal niet altijd de controle over hun blaas konden behouden. Ze vroeg me of ik het vies had gevonden en zo ja, waarom ik dan niet gestopt was met beffen. Ik moest toen opbiechten dat ik er in feite wel op kickte als ik onder gepiest werd door een vrouw. Volgens mijn schoonmoeder opende dit perspectieven voor de toekomst, zij was namelijk ook gek op plasseks. We moesten de volgende keer tijdens het eten maar flink bronwater drinken, zei ze, zodat we dan lekker konden zeiken tijdens de seks. Ze bleek net als ik niet van die geconcentreerde urine te houden. (Hierover meer in deel 3 genaamd “geilen met schoonouders”.) Genoeg gekletst, zei mijn schoonmoeder, vertel je hoertje nu maar eens hoe ze jou aan je trekken kan laten komen. Nou zei ik, gezien dat je vier vingers in je kut kan hebben, zal neuken me weinig genot verschaffen. Alhoewel, ik weet natuurlijk niet hoe strak je reet is geile teef van me. Hierop antwoordde ze dat ze daar geen maagd meer was, alhoewel het jaren geleden was dat ze in haar reet geneukt was.

Zeker 40 jaar geleden door haar ex-vriendje. Mijn schoonvader was dan wel een geile beer, maar anaal had hem nooit aangesproken. Hij had geen hekel aan plasseks, dat was steriel zei hij, maar aan stront kleefde allerlei bacteriŽn. Op mijn vraag hoe het dan met klysma’s zat, zei mijn schoonmoeder dat hij daar ook niet echt vertrouwen in had. Ze had er nu ook geen een genomen, maar als ze geweten zou hebben dat ik een kontneukertje was had ze het zeker gedaan, zei ze. De volgende keer zou ze zeker een klysma nemen voordat ik kwam. Ik zei dat ik haar dan maar in haar reet moest neuken met het gevaar van stront op mijn eikel. Daar hebben ze trouwens de douche voor uitgevonden, grapte ik. Volgens mijn schoonmoeder kon ik haar net zo goed eerst neuken, als ik dacht dat ik dan toch niet klaar zou komen. Het zou haar extra genot geven en het zou mijn lul lekker smeren, waardoor ik haar makkelijker in haar kont zou kunnen nemen. Want aan pijn hadden we geen van beiden iets, zei ze. Nou, zei ik, ik ben wel masochistisch ingesteld. Goed dat te weten zei mijn schoonmoeder, misschien kunnen we daar in de toekomst iets mee doen. Maar nu niet. Je mag me eerst in mijn kutje neuken, daarna mag je mijn kontje uitwonen. Ik kleedde mezelf uit, en ging naast haar op bed liggen. Mijn schoonmoeder wilde zich ook verder ontkleden, maar ik stopte haar. Ik zei dat ik het wel geil vond haar zo te zien met haar pumps, nylons en witte blouse. Het gaf me meer het idee dat ik met een echte hoer bezig was. Ze vroeg me hoe ik haar wilde hebben. Blijf maar lekker op je rug liggen, zei ik. Ik ging op mijn knieŽn steunende tussen haar benen liggen, en gooide haar benen over mijn schouders. Hierna richtte ik mezelf op zodat mijn armen gestrekt waren. In deze positie zou ik haar diep kunnen neuken, terwijl ik haar volledig onder controle zou hebben.

Ik duwde mijn bekken naar voren waardoor mijn eikel tegen haar opening kwam. Mijn schoonmoeder leidde met haar hand mijn lul in de juiste positie en ik stootte naar voren. Mijn lul gleed zonder enige moeite naar binnen, deels doordat zij zo wijd was en deels door haar overvloedige kutsappen. Ik begon te pompen. Mijn mond was recht boven haar mond, en af en toe liet ik wat speeksel naar beneden druipen dat zij dan gulzig naar binnen slikte. Mijn schoonmoeder trok af en toe venijnig aan mijn tepels, wat scheuten van pijn en genot bij mij teweegbracht. Ik zei tegen haar dat ze daarmee moest stoppen omdat ik anders toch zou komen. En ik moest en zou haar in haar kont neuken vanavond. Na een tijdje, het zal een minuut of tien geweest zijn, begon ik al redelijk vermoeid te worden. Ik begon steeds wilder en harder op mijn schoonmoeder in te beuken. Ik had haar benen nu zover naar achteren geduwd dat haar voeten haast naast haar hoofd lagen. Op deze manier bonkte en wreef mijn onderbuik steeds tegen haar klitje aan. Op een gegeven moment draaide haar ogen weg en begon ze te gillen dat ze kwam. Stoot door geile dekhengst van me hijgde ze. Ik ging nog een tandje harder. Ze begon nu spastisch te schokken, terwijl ze aan het gillen en krijsen was. Hierna viel ze slap als een vaatdoek achterover. Ik liet me van haar afvallen en begon zachtjes door de blouse heen haar tepels, die recht vooruit priemden, te strelen. Na enige minuten zei ze dat het lang geleden was dat ze zo hard geneukt was. Mijn schoonvader was dan wel een goede minnaar, maar hij werd ook wat ouder. Ze was nu ook klaar om mij in haar kontje te ontvangen. Ik zei dat ze dan maar op handen en knieŽn moest gaan zitten, terwijl ik achter haar zou komen.

Ze kwam voor me zitten en het viel me al gelijk op dat ze ondanks haar leeftijd net zo’n lekker rond kontje had als haar dochter. Zo zei ik, nu zal ik mijn sletje eens laten voelen wat een echte pik in haar reet is. Ik trok haar billen van elkaar en spuugde een lekkere rochel tegen haar poeperd. Hierna plaatste ik mijn dikke paarse eikel tegen haar rozetje. Wel voorzichtig beginnen met je hoertje hŤ, zei ze. Maak je maar geen zorgen hoor lekkere neukteef van me, zei ik. Ik begon voorzichtig naar voren te drukken. Mijn schoonmoeder ontspande haar kringspier, en mijn eikel baande zich een weg naar binnen. Mijn schoonmoeder kreunde van de pijn, maar toen ik inhield zei ze dat ik door mocht duwen. Centimeter voor centimeter schoof mijn lul haar reet binnen, totdat ik met mijn buik tegen haar kont zat. Ik begon nu voorzichtig terug te trekken, waarna ik weer naar voren bewoog. Mijn schoonmoeder begon nu met iedere naar binnen gaande beweging haar kont naar achteren te duwen. Ze liet zich met haar hoofd in het kussen vallen, en begon met een hand tussen haar benen haar eigen kut te bewerken. Ik begon het tempo van mijn stoten steeds meer op te voeren, en het duurde niet lang of ik reed als een bezetene tegen haar kont op. Mijn schoonmoeder gilde het uit van pijn en genot, terwijl ze maar haar kut bleef bewerken. Na een paar minuten gilde ze dat ze kwam, en kneep haar reet dicht. Door de opgebouwde druk kon ik het ook niet meer houden, en terwijl ik door bleef stoten, pompte ik mijn sperma diep in haar darmen. Toen ik stopte met stoten zakte mijn schoonmoeder voorover en ik liet me over haar heen vallen, met mijn lul nog steeds in haar reet. Na een tijdje verslapte mijn lul en gleed uit haar kont, waarna ik van haar afrolde. Bevredigd bleven we zo een tijdje liggen. Toen we beiden bijgekomen waren besloot ik weer op te stappen. Neem eerst even een douche zei mijn schoonmoeder. Dat doe ik thuis wel antwoordde ik. Ik stond op, kleedde mezelf aan en zonder om te kijken verliet ik met een heerlijk gevoel de slaapkamer. Ik liet mijn schoonmoeder als een moegeneukte hoer achter, maar ik wist zeker dat ze me van de week weer van dienst zou zijn. Beneden aangekomen liep ik de buitendeur uit en ging naar huis. Voorlopig was het geile vuur in mij weer even geblust.Dit sexverhaal is geplaatst op 28 Nov 2008 door eroverhalen
Content Management Powered by CuteNews

parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?> parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?> parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?>