sexverhalen

Gratis sexverhalen - Eroverhalen.com

iedere dag weer nieuwe geile sexverhalen

Nieuwe Sexverhalen

stuur ons uw zelfgeschreven sexverhaal stuur uw verhaal in

Geronseld
De meeste vrouwen waren na een paar uur in alle gaten geneukt te zijn volledig van de kaart. We lieten haar daarna naakt en zonder geld achter. Zoals afgesproken met de hotelpooier kreeg hij haar kleren en sleutels en zou zorgen dat zij de kamer, die we voor het hele weekend hadden besproken hoe dan ook ging betalen. Omdat ze geen geld meer had en niet naakt naar buiten durfde betekende dit dus betalen in natura zodat zij pas op maandag na in het weekend na door vele klanten geneukt te zijn door hem naar huis gebracht werd. Foto's van de neukpartij kreeg zij de week erop thuisgestuurd. Zo hadden we altijd wat achter de hand wanneer we geen vrouwtje opgescharreld hadden.

Nu ongeveer 2 jaar geleden ontmoette ik Maria. Maria is een vrouw van 30 jaar, 1.65 groot en 90 kilo zwaar. Zij had en heeft een flinke kont en borsten waar je u tegen zegt. Zij was vanaf het begin erg preuts en kon bij het neuken niet erg loskomen. Ik had echter het idee dat zij nadat we getrouwd zouden zijn wel zou veranderen.

Hierin had ik mij zwaar vergist. We trouwden en de uitvluchten zoals hoofdpijn buikpijn enz. enz. werden steeds vaker genoemd. Ook anders dan gewoon rechttoe rechtaan neuken was er niet bij. Haar kont en mond waren verboden terrein. Praten over seks en het gebruik van dildo's of andere stimulerende middelen waren verboden. Soms had ik het idee dat zij wel met andere mannen neukte en daardoor niet veel zin meer had om met mij te neuken. Wanneer ik dit aan haar vroeg bestreed zij dat fel. Ik zei haar dat wanneer ik daar bewijs voor zou vinden ik haar ongenadig zou afrossen. Veranderen deed zij zich niet.

Ik ging dan ook weer snel naar mijn vrienden toe en genoot weer van het neuken van (on)willige vrouwen. Mijn vrienden lachten me steeds opnieuw uit wanneer ik hun over mijn vrouw vertelde.
Een van hen kwam op het idee haar ook de volledige behandeling te geven. Maar ik betwijfelde dat dit mogelijk was omdat zij niet uitging en zeker niet met iemand anders zou aanpappen. Frans, die op een reclamebureau werkte, zei dat hij wel een mogelijkheid zag om dit toch te bewerkstelligen en er voor kon zorgen dat mijn vrouw naar het hotel zou komen zodat dan haar opleiding tot pijp- en kut- en kontneukhoer kon beginnen.

Ik betwijfelde nog steeds of dit kon lukken maar het idee beviel mij wel en hoe langer ik erover nadacht hoe kostelijker mij het idee, mijn vrouw, de preutse echtgenote, als hoer van de buurt op te leiden, beviel.

Frans vroeg mij om een aantal foto's waarop mijn vrouw goed te herkennen was. Ik heb hem die foto's gegeven. Na een tweetal weken liet hij mij foto's zien waarop mijn vrouw met verschillende mannen aan het neuken was. Het was ongelofelijk, het was niet te zien dat er met de foto's geknoeid was. De foto's werden ook door mijn andere vrienden gekeurd. Allen waren zeer onder de indruk. Frans had met behulp van professionele computerprogramma's op foto's van neukende hoeren het hoofd van mijn vrouw gemonteerd. De volgende stap ging nu gezet worden. Er werd een brief geschreven waarmee mijn vrouw gechanteerd kon worden. Diverse epistels werden door ons opgesteld met het volgende eindresultaat:

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-
Maria,
Al jaren zie ik je rondlopen en krijg dan altijd een stijve pik. In die tijd heb ik een paar foto's van je gemaakt om me later eens lekker bij af te trekken. Deze foto's heb ik een paar weken geleden aan vrienden laten zien. Een daarvan zei dat hij jou herkende en pikantere foto's van jou in had.
Tot mijn grote verrassing zag ik jou daarop als volleerde hoer met verschillende personen neuken.. Een foto stuur ik als bewijs al mee.
Omdat ik graag dikke hoeren neuk, wil ik jou ook eens stevige beurt geven. Ik ben een goedgebouwde man en heb een hele dikke lul (23 cm lang en 10 cm dik)
Omdat ik al veel dikke vrouwen geneukt heb weet ik dat dikke vrouwen een grote kut hebben. Wat ik op jouw foto's heb gezien kan die spleet van jou mijn lul wel aan. Mocht dat echter niet zo zijn zijn dan is je kut wel groot genoeg nadat ik met mijn lul daarin een uurtje gestampt heb.
Je kunt me op mijn mailadres bericht sturen wanneer ik je kan komen neuken. Hou er rekening mee dat een neukbuurt met mij ongeveer een uur of 3 duurt. Je kunt je alvast voorbereiden op een aantal daverende orgasmes.
Graag zie ik je reactie tegemoet.
Mocht je niet reageren dan neem ik aan dat je alleen betalende klanten wilt hebben. binnenkort plaats ik mijn foto's van jou dan op internet. Ook zal ik in de buurt gaan adverteren om je genoeg klanten te bezorgen.. Je telefoonnummer en huisadres zet ik er ook bij. Als je liever op je mobiel nummer voor afspraken gebeld wilt worden moet je me dit op mijn mail-adres doorgeven.

P.S. Wanneer je het wilt kan ik je ook door mijn vijf vrienden tegelijk laten neuken
Voor een gratis nummertje staan er altijd wel een aantal geile neukers voor je klaar. Sommige hebben zelfs nog langere en dikkere neukstengels dan ik . Aan orgasmes zul je dus geen gebrek hebben.
De steigerende hengst(en)
-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Frans zorgde ervoor dat Maria de brief ruimschoots voor de volgende vrijdag ontving. Toen ik donderdagmiddag van mijn werk thuiskwam was mijn vrouw zenuwachtig en wist zich niet goed te gedragen. Op vragen van mij wat er aan de hand was bleef zij mij verzekeren datzij alleen maar hoofdpijn had maar voor de rest alles in orde was.
Ik wist echter dat zij de brief met foto had ontvangen en mij dit niet durfde te laten zien. Na het avondeten ging ik zoals gewoonlijk naar boven om te computeren. Ik had van Frans het wachtwoord van zijn e-mail account gekregen en ging kijken of Maria soms al gereageerd had. En jawel hoor zij had een mail gestuurd waarin zij zei dat de foto niet kon kloppen en dat zij geen hoer was.
Frans had ook al antwoord gegeven en gezegd dat er meer foto's waren en dat zij, nu hij haar e-mail adres kende, iedere dag een nieuwe foto kon verwachten. De foto die hij meegestuurd had liet aan de verbeelding niets te wensen over. Ze werd hard geneukt terwijl twee andere kerels op hun beurt stonden te wachten.
Maria had geen antwoord meer gegeven.
Ik stuurde direct een mailtje naar Frans waarin ik hem met zijn aanpak feliciteerde. Het was nu wachten op Maria's volgende reactie.
De dag erna, vrijdag, was ze nog veel zenuwachtiger. Ik deed alsof ik niks bemerkte en ging na het eten naar mijn vrienden. Daar aangekomen vertelde Frans dat hij 's morgens vroeg al 4 van de meest smerige foto's naar het mailadres van Maria had gestuurd. Het gezicht was gedeeltelijk onherkenbaar gemaakt. Ook had hij het volgende erbij geschreven "wie wil mij verwennen a ? 50,- per uur. Bel me op 047-4234xxx. De rest van gezicht het telefoonnummer wordt geleidelijk in de loop van de week bekend gemaakt" Frans had in het mailtje ook vermeld dat deze foto's vanaf maandag in het winkelcentrum opgehangen gingen worden wanneer niet snel een reactie zou komen.
Benieuwd of er al een reactie was binnengekomen keken we snel de mail na. Maria had gereageerd en zei dat het geen foto's van haar konden zijn en ze dan ook niet van plan was om zich door iemand anders te laten gebruiken. Wel smeekte ze om de foto's niet op te hangen.
Direct stuurden we een mailtje terug waarin we schreven dat het voor ons duidelijk was dat zij op de foto's stond. De eerste foto zou maandag opgehangen worden, dinsdag de tweede , woensdag de derde totdat het gezicht helemaal te zien zou zijn en het telefoonnummer uit alle cijfers bestond.
Het leek erop dat Maria op het mailtje gewacht had want binnen 5 minuten kregen we de vraag wat ze moest doen om er onderuit te komen.
Dit was het antwoord waar we allemaal op gewacht hadden en we stuurden Maria een mailtje met het volgende: "Ik wil je ontmoeten. Ik bespreek daarom voor de volgende week vrijdag een kamer in een hotel. Diezelfde vrijdagmorgen mail ik je waar en hoe laat je je moet melden. De kamer zal op jouw naam gereserveerd staan. In het hotel krijg je dan telefonisch nadere instructies. Als je vrijdag niet komt opdagen zullen de foto's de dag erna met telefoonnummer en huisadres opgehangen worden."
Maria had blijkbaar op het bericht gewacht, want binnen de minuut kregen we de boodschap door dat zij zeer zeker zou komen.
De vrijdag brak aan en Frans verstuurde het mailtje met de naam van het hotel en dat zij zich precies om 13.00 uur aan de balie moest melden. We hadden allemaal een vrije dag opgenomen en waren al vroeg naar het hotel gegaan. Tegen 12 uur gingen we naar de speciale TV-kamer waar we alles konden zien wat er in de gereserveerde kamer ging gebeuren.
Om 1 uur meldde zich Maria aan de balie, werd ingeschreven en naar haar kamer gebracht.
We zagen haar binnenkomen en nerveus rondlopen. We wachtten nog een kwartiertje om haar nog zenuwachtiger te maken en belden haar toen op. We zagen haar schrikken en de telefoon opnemen.

Frans zei met barse stem:
"Maria ik wil dat je je nu direct helemaal uitkleed. Daarna pak je uit het kastje naast het bed de flacon met glijmiddel en smeert je kut en kont daarmee goed in. Als je daarmee klaar bent pak je de grootste kunstlul die in datzelfde kastje ligt en duwt de helemaal in je kut. Je krijgt een kwartier om dit te doen. Daarna komt een ober een fles champagne brengen. Je laat hem binnen en laat zien dat je helemaal naakt bent. Ik hoor dan wel van hem of je alles goed hebt uitgevoerd. Ik bel je weer wat er daarna gaat gebeuren."
Maria wilde protesteren maar Frans had de verbinding al verbroken. Om alles later nog eens te bekijken schakelden we nu de recorder in.
Het duurde even maar toen begon Maria zich toch uit te kleden. Toen ze alles uithad begon ze haar kut en kont met het glijmiddel flink in te smeren en probeerde daarna de grootste lul (maat paardelul) in haar kut te krijgen. Wij lagen krom van het lachen om de verwoede pogingen van Maria om die dikke lul in haar kut te krijgen. Natuurlijk lukte het niet. Maria pakte toen maar een dundere maar ook veel langere kunstlul en duwde die met veel gekreun en gesteun gedeeltelijk in haar kut.
De zogenaamde ober, die ook had meegekeken, ging nu met de fles champagne naar Maria. Hij klopte aan en wij zagen dat Maria weer schrok maar na nog een paar keer kloppen van de ober de deur opende. De man deed alsof hij volslagen verrast was door de naakte vrouw voor hem. Maria vroeg hem naar binnen te komen ging weidbeens voor hem staan en liet zo de lul die nog een eind uitstak aan hem zien. Hij greep de kunstlul en duwde die in een ruk helemaal naar binnen. Tevens maakte hij van de gelegenheid gebruik om een paar keer flink in de dikke tieten van Maria te knijpen. Maria kreunde en steunde maar durfde zich niet te verweren.
Op dit moment belde Frans weer naar Maria en vroeg haar of de ober daar was. Maria beaamde dit en Frans zei dat zij de ober weer terug kon sturen de deur van het slot moest laten en daarna met weidgespreidde benen op bed gaan liggen. We zagen dat Maria de bevelen opvolgde en konden Maria's kut met de daarin geduwde Lul goed bewonderen.
Frans maakte zich klaar voor de volgende ronde, trok de bivakmuts over zijn hoofd zodat Maria hem niet kon herkennen, en ging naar haar kamer.
We zagen Maria schrikken toen de deur openging en zij de vreemdeling zag.
Dit sexverhaal is geplaatst op 11 Aug 2009 door eroverhalen
Content Management Powered by CuteNews

parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?> parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?> parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?>