sexverhalen

Gratis sexverhalen - Eroverhalen.com

iedere dag weer nieuwe geile sexverhalen

Nieuwe Sexverhalen

stuur ons uw zelfgeschreven sexverhaal stuur uw verhaal in

De fallus-kunstenaar
Dat is aardig van hem ,hij laadt de motor op de kar en wij mogen er bij gaan zitten. Zo sjokken we een half uurtje in de felle zon verder tot hij stopt bij een oude boerderij. We rijden voorzichtig het erf op en er komt een leuke jongen aangelopen. De oude man legt in het Spaans de situatie uit en de jongen stelt zich aan ons voor als John.

Hij is een Amerikaanse kunstenaar en hij woont al een tijdje Spanje. We lopen door een enorme tuin die helemaal vol staat met beelden van enorme grote stijve pikken in allerlei kleuren en maten. Ik vraag aan John of hij dat allemaal zelf gemaakt heeft en hij zegt:” ja, de laatste jaren heb ik alleen maar de fallus als onderwerp. Ik kan me niet voorstellen dat hij er veel van verkoopt maar dat valt best wel mee ,hij vertelt dat er juist al heel veel verkocht zijn .Ik bedenk hoe waanzinnig het is dat Rob en ik nu weer toevallig terecht komen bij een kunstenaar die alleen maar z’n eigen pik boetseert. John heeft de garage in het naburig dorp gebeld maar die willen pas morgen komen. “Geeft niks” zegt hij, “jullie kunnen best vannacht op de boerderij blijven slapen. We liggen in onze slaapzakken op de oude zolder .Rob, die aardig wat wijn gedronken heeft vanavond is binnen een minuut onder zeil en ligt te ronken als een gek.

Ik kan niet in slaap komen en lig wat om me heen te kijken en te denken aan de rare vogel waar we nu weer bij toeval terecht zijn gekomen. Ik vraag me af of hij geen vrouw of vriendin heeft. In de ruimte onder de zolder is kennelijk licht aangestoken want door de kieren van de vloer schijnt nu licht. Ik probeer er doorheen te gluren en zie dat onder ons de slaapkamer van John is. Hij ligt naakt op bed en bedrijft er de liefde met drie vrouwen tegelijk.

De meisjes zijn allemaal jong en mooi, er is een blonde ,n met kort rood haar en een Aziatische met mooi lang zwart haar. Het blode meisje heeft z’n pik in haar handen en trekt hem langzaam af terwijl ze af en toe z’n grote rode eikel aflikt. De andere twee masseren heerlijk de rest van zijn lichaam. En ik zo even nog maar denken dat hij hier alleen woont, nu blijkt hij notabene drie vriendinnen te hebben, wat een liefhebber zeg! Ik kijk goed naar z’n enorme stijve paal en bedenk dat al die beelden die ik buiten heb zien staan wel eens zijn eigen tokus als voorbeeld gehad zouden kunnen hebben. Het liefdesspel beneden heeft andere variaties aangenomen, om de beurt gaan de meisjes met de benen gespreid op hem zitten en berijden ze zijn enorme stijve pik waarbij ze kreetjes van genot uitstoten en elkaar ophitsen om nog harder te neuken.

Ik ben zelf enorm nat en opgewonden van de hele vertoning en baal er van dat Rob al slaapt. Even bedenk of ik hem wakker zal maken maar dan laat ik die gedachte ook maar varen en vinger mezelf naar een snel hoogtepunt terwijl beneden John begonnen is om de meisjes n voor n een goede beurt te geven. Moe val ik uiteindelijk ook in slaap en ik droom dat ik in een gangbang door 10 man helemaal platgeneukt wordt.

De volgende morgen laten de meiden zich helemaal niet meer zien en ik vraag me zelfs af of ik die orgie niet gedroomd heb. De garage man is gearriveerd en gaat aan de slag, wij lopen met John door de grote tuin en bekijken de grote beelden. John vertelt dat hij een beetje geobsedeerd is door de fallus maar dat hij op deze manier er toch aardig z’n brood mee kan verdienen. Hij vertelt dat de beelden door grote galeries en musea aangekocht zijn. Ik kom zelf niet zo veel in een museum maar het lijkt me wel een gek idee om daar op een dag die paal van John tegen te komen. Rob zegt tegen hem dat hij het heel aardig vindt hoe wij hier ontvangen zijn en hoe hij ons geholpen heeft en vraagt dan of we ook iets terug kunnen doen. Eerst wimpelt John het af maar dan bedenkt hij zich ineens en kijkt wazig naar Rob´s kruis. “Je zou wel iets voor me kunnen doen Rob maar ik weet niet of je het wilt, zou je soms voor mij willen poseren”

Ik weet nog niet wat John in z’n hoofd heeft maar ik weet wel dat dat niks voor Rob is. `Bedoel je naakt poseren” vraagt hij benepen`. `"Nou niet helemaal hoor zegt hij ,alleen je pik, tot op heden heb ik altijd m’n eigen pik gebruikt als model maar het lijkt me ook wel eens leuk om een andere te boetseren". Rob probeert er eerst op allerlei manieren onderuit te komen maar ik probeer hem over te halen er toch aan mee te werken. Het lijkt me trouwens een ontzettend geil idee om op een dag zijn uitvergrote lul in een museum tegen te komen.

Na veel geharrewar stemt hij er eindelijk in toe om te poseren en lopen we in de richting van het atelier. Ik vraag langs m’n neus weg aan John of hij hier helemaal alleen woont en hij antwoordt lachend:” nee hoor ,dan zou ik dood gaan, ik woon hier samen met drie vriendinnen in een commune" Ze slapen nu nog uit maar straks zullen jullie ze nog wel zien" In het atelier aangekomen moet Rob z’n broek laten zakken en op een hoge stoel gaan zitten .John heeft een grote klomp klei voor zich op een draaitafel gegooid en is al met de ruwe vorm begonnen maar Rob heeft nog steeds een miezerig slap gevalletje in z’n hand. "Kom op Rob ,laat eens zien hoe die kan groeien" zegt hij, maar Rob kan hem onmogelijk stijf krijgen. Er worden wat geile fotobladen bijgehaald maar ook dat mag niet baten.

Ik sta zelf op de achtergrond en heb meelij met m’n schat, ik weet dat hij een prachtige grote paal heeft als hij eenmaal goed op streek is maar in deze omgeving is dat allemaal een beetje moeilijk. Ineens zie ik dat door een zijdeur een van de vriendinnen het atelier binnen gekomen is, ze staat een beetje medelijdend naar Rob te kijken. Het is van dichtbij echt een supergeil stuk, ze draagt een badjas en ik vermoed dat ze er verder niet veel onder heeft. Ze roept nu lachend naar John dat hij het niet goed aanpakt, "je moet die jongen eerst een beetje opgeilen" zegt ze vrolijk. Ze lacht heel verleidelijk naar Rob en komt in danspasjes op hem af terwijl haar badjas half open valt. Ze draagt er inderdaad niets onder zodat we haar dikbehaarde pruim en grote prammen die heerlijk zwieberend mee dansen goed kunnen zien. Daar raakt onze Rob wel een beetje opgewonden van want er komt al wat beweging in z’n gevalletje. Ze staat nu vlak voor hem geil met haar heupen te wiegen en de badjas valt van haar schouders op de grond.

Wat is ze ontzettend mooi! ,ik krijg zelf ook een vreeslijke trek in haar. Al dansend begint ze Rob nu ook uit de rest van z’n kleren te helpen en Rob vindt het allemaal wel lekker om door zo’n geil stuk geholpen te worden. Z’n pik heeft nu bijna de maximum oorlogssterkte bereikt en het laatste stukje groei bereikt ze door hem eens even flink in haar mond te laten soppen. Rob kreunt van genot en John staat hulpeloos met de handen omhoog naar mij te gebaren omdat die pik nu zowat in haar keel zit en voor hem totaal niet meer zichtbaar is. Hij komt naar mij toe, legt z’n arm om mijn schouder en vraagt of ik het niet vervelend vind dat ze aan m’n vriend zit. "Helemaal niet" zeg ik “hij geniet er toch heerlijk van" Ja zegt John,"maar ik ben benieuwd of ik vandaag nog aan boetseren toekom” en hij gaat voorlopig maar z’n handen wassen.

Het meisje is geloof ik helemaal vergeten waar het allemaal om begonnen is, ze vindt Rob’s neuk knuppel zo lekker dat ze niet meer kan stoppen. Als een gek pijpt ze de zaadstengel en probeert hem helemaal leeg te melken. Rob’s voorvocht productie is inderdaad aardig op gang gekomen maar bij mezelf druipt het geile sap trouwens ook rijkelijk uit m’n spleet. Rob is van de stoel opgestaan en in een heftige omhelzing met het meisje aan het tongen geslagen. Ze heeft zijn paal nog in haar hand en probeert wanhopig het harde geval in haar kut te proppen maar dat lukt vanwege haar lengte van geen kant. Ze is toch een stuk kleiner dan hij. Rob zakt dan maar iets door de knien en dan glijd z’n stijve paal soepel naar binnen. Het meisje slaat nu haar beide benen om hem heen en klemt ze stevig om z’n middel. Rob komt weer omhoog en neemt haar mee naar boven. Prachtig gezicht zo’n geile teef helmaal vastgeklemd om die zaadlans. Hij zit er onwijs diep in en ze gilt van verrukking. Het is ook zo’n dik en lang geval dat weet ik uit ervaring maar al te goed. John is achter mij komen staan en omhelst me, ik voel z’n harde tokus in m’n rug prikken en ik kan haast niet wachten om hem diep in me te voelen.

Maar John heeft geleerd om het rustig op te bouwen, hij maakt m’n BH tje los en begint eerst m’n beide borsten te verwennen. Heerlijk zachte handen heeft die man! Als hij m’n harde tepels tussen z’n vingers laat rollen krampt het van geiligheid in m’n buik en m’n kut. Het meisje rijdt hangend aan Rob’s nek ritmisch op z’n stijve pik in en ik geniet met m’n ogen gesloten van de tepel massage .Dan voel ik ineens nog twee handen op m’n lichaam, ik begrijp er niks van want ik heb niets gehoord. Ik open m’n ogen en kijk in het lieve gezicht van de roodharige krullebol. Ze zegt :"just in time to join the party" en neemt m’n borsten over van John. Die gaat met z’n handen naar beneden en stroopt m’n zeiknatte string van m’n kont. "Jezus, wat ben jij nat, jij moet wel er nodig zeg" zegt hij vergenoegd.

Ik zie dat de blonde stoot inmiddels ook wakker is en zich bij Rob gevoegd heeft zodat ze daar inmiddels ook een triootje hebben. Zo goed en kwaad als het gaat schuifelt Rob met het Aziatische stuk nog steeds aan z’n dikke pik geregen in de richting van het grote bed. Ik zit nog steeds in de sandwich , John doet allerlei lekkere dingen in m’n neukdoos en de roodharige schoonheid heeft nog steeds m’n borsten onder handen. Ik voel bij haar spleet en merk dat ze haar schaamhaar op een heel speciale manier geschoren heeft, het meeste van haar venusheuvel is spiegelglad maar er is een mooi kuifje rood haar blijven staan. Ik besluit haar maar roodkuifje te noemen. Terwijl de beide heftig doorgaan met het frutselen van m’n genotspekjes zijn ze nu ook bezig heftig en nat elkaar te tongen.

Ik wordt een beetje week en slap in m’n benen van alle geiligheid en dreig door m’n knien te gaan. Maar John ziet het bijtijds en tilt me ,alsof ik niks weeg, op en draagt me in z’n grote armen naar het reusachtige bed waar inmiddels het andere trio zich in een heel ingewikkelde knoop ook op aan het vermaken is. Roodkuifje grijpt haar kans want John moet zich eerst nog even van z’n kleren ontdoen. Ze stort zich op me in standje 69 en begint als een waanzinnige te beffen. Ik kom binnen een mum van tijd spetterend klaar en heb nog nauwelijks iets aan haar hete sleuf kunnen doen. Ineens zie ik dat John haar van achteren beklimt en z’n zware pik in haar kontgaatje perst. Ik heb haar clit te pakken en John neukt er nu heftig in haar kontje op los .Roodkuifje nu dus heerlijk in de sandwich heeft het niet meer, ze wordt gek van geiligheid en pijn en schreeuwt het uit.

John ramt er op los alsof hij in jaren niks gehad heeft terwijl ik vannacht met eigen ogen het tegendeel gezien heb. Ze komt gillend klaar, is het door mijn gebef of door John’s kontneuken, we zullen het nooit weten Haar hoogtepunt is praktisch tegelijk met John wiens overlopend geil ik door haar spleet naar beneden zie lopen. Ik blijf haar clit likken en ze komt vlak daarop nog een paar keer gillend klaar. We blijven even bijkomen in elkaars armen maar vlak naast ons blijft het trio zo intens met elkaar bezig dat we er niet aan ontkomen om ons er mee te bemoeien. En voor n wringen we ons er tussen en pakken wat we pakken kunnen. Wat er zich dan op het grote bed gaat afspelen valt met geen pen te beschrijven. Het is een orgie met vier kutten die vechten om gevuld te worden door twee constant hard werkende stijve pikken. Maar er zijn nog veel meer gaten die er naar snakken om gevuld te worden. Daarom worden er dildo’s en vibo’s in alle maten en soorten gebruikt en doet iedereen het op een gegeven moment met iedereen. Het is n grote glibberige kluwe mensenmassa die kreunend ,neukend en vibrerend beweegt en waar iedereen elkaar zo ophitst en opgegeild dat er gewoon geen eind meer aan komt. Ik heb Rob nog nooit zo veel achter elkaar zien klaarkomen ,en ook John blijft z’n geil maar in kutten, kontgaten en monden spuiten. Ik lik intensief in een lekker geschoren kutje maar ik weet bij God niet bij wie het hoort terwijl ik door iemand anders met dikke dildo’s in twee gaten tegelijk heerlijk gemasturbeerd wordt. Hoewel ik al talloze keren tot een spetterend orgasme gebracht ben door ik weet niet wie wil ik nog steeds meer .Ik ben in deze geile orgie volkomen onverzadigbaar en weet met m’n geile enthousiasme de anderen ook steeds weer op te hitsen tot gewaagdere combinaties en standjes. We zijn zo druk met elkaar in de weer geweest dat we totaal de garage man vergeten zijn.

Ik lig nog steeds ergens midden in de mensen kluwe en kijk in de richting van de buiten deur. Dan zie ineens daar de monteur in verbijstering met grote ogen naar ons staan te kijken alsof hij in de meest bizarre peep show ter wereld terecht zijn gekomen. Ik lig zo verstrengeld in allerlei ledematen dat ik er onmogelijk iets aan kan doen trouwens ik denk dat m’n mede orgie deelnemers nog helemaal niet van plan zijn te stoppen. De garage man houdt het niet meer van geiligheid, hij kruipt in een donker hoekje, haalt z’n lul uit z’n broek en trekt zich af. Hij blijft verbijsterd en versuft nog een tijdje na genieten en glipt dan stilletjes de deur weer uit. Ik ben benieuwd wat ze vandaag van hem in de dorpskroeg allemaal te horen krijgen……..
Dit sexverhaal is geplaatst op 28 Oct 2009 door eroverhalen
Content Management Powered by CuteNews

parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?> parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?> parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?>