sexverhalen

Gratis sexverhalen - Eroverhalen.com

iedere dag weer nieuwe geile sexverhalen

Nieuwe Sexverhalen

stuur ons uw zelfgeschreven sexverhaal stuur uw verhaal in

Hockey trutjes
Het spektakel aanschouwend, duurde het niet lang voordat meer van de vrouwen zich aan elkaar begonnen te vergrijpen, en in een mum van tijd was een blondine genaamd Rosa op haar knieŽn gegaan en zat met haar gezicht diep in het natte kruis van een exotische meid genaamd Kiki. Kiki had haar voet op een rand gezet, en leunde met haar rug tegen de muur terwijl ze zich stevig liet beffen door Rosa. Rosa, op haar beurt, zoog zich vast aan de sappige kut in haar gezicht en greep Kiki’s volle billen stevig vast in haar handen. Kiki zoog haar vinger in haar mond en maakte ‘m nat, om ‘m vervolgens tussen haar volle billen te schuiven en diep in haar aars te porren. Zo vingerde Kiki hard haar reethol terwijl Rosa slurpend op haar kut zoog.

Intussen stond brunette Femke in de hoek, haar shirt en broekje nog aan, met voor haar een teamgenoot genaamd Lieve, en achter haar Lijsbeth, alletwee op hun knieŽn. Femke was inmiddels wild van lust en scheurde haar shirt kapot, waardoor haar tieten tevoorschijn tuimelden. Intussen wentelde Lieve haar gezicht in Femke’s bezwete kruis, en Lisbeth had haar gezicht tussen Femke’s billen gedrukt, hard de geuren van Femke’s aars opsnuivend. Terwijl in de kleedruimte het gieren en brullen van andere teamleden niet van de lucht waren, werd het gekreun in de
doucheruimte ook luider.

Juliette lag inmiddels op de grond onder de sproeiende douche,
slechts haar kousen had ze nog aan. Joanneke zat geknield over
Juliette’s been. De blondine likte op en neer over Juliette’s
gezwollen klit terwijl Juliette met haar been tussen Joanneke’s
benen zat, en de top van haar grote teen gebruikte om langs
Joanneke’s snee te wrijven.

“Ohh jaa, Juli. Wrijf die teen van je door mijn kutspleet,” kirde de jonge vrouw, haar gleuf wentelend tegen de natte, gekouste teen van haar ploeggenoot.

Rosa lag inmiddels ook op de natte vloer, met Kiki gehurkt bovenop haar gezicht. Kiki reed wulps haar kut op en neer tegen Rosa’s gezicht. Rosa kneedde met haar linkerhand de rechterbil van haar ploeggenoot, terwijl ze met twee vingers van de andere hand Kiki’s nauwe, knijpende kontgat vingerde. Kiki’s aars leek Rosa’s vingers te verzwelgen, zo soepel en makkelijk gleden ze naar binnen, geholpen door het omlaag sproeiende water.

Femke had haar doorweekte broekje inmiddels wel uitgetrokken. De
twee meiden zaten nog steeds met hun gezicht in respectievelijk
Femke’s kruis en kont. Lieve haalde haar tong voortdurend op en neer door Femke’s glibberige roze spleet, terwijl Lijsbeth haar hoofd naar voren en achteren bewoog en haar tong als een pik gebruikte om Femke’s bruine poepsnee te naaien.

Zo bleven zeven van de kampioenen een tijdje doorgaan met hun
lesbische activiteiten, niet wetende dat voormalig hockey-ster
Elsemieke Havenga inmiddels de kleedkamer was binnengekomen. Ze had de wedstrijd bezocht als liefhebber, en besloot om persoonlijk de dames te komen feliciteren met hun winst. De nog altijd bloedmooie vrouw van middeljarige leeftijd Ė ze was inmiddels 47 jaar oud Ė keuvelde een aantal minuten gezellig met de meiden in de kleedruimte voordat ze besloot om de rest te feliciteren in de doucheruimte. Ze stapte uit haar schoenen en liep op weg naar de doucheruimte. Het moment dat ze de doucheruimte binnenstapte zou ze nooit meer vergeten.

Met open mond zag ze niet minder dan zeven meiden kreunend en
sidderend verwikkeld in hete lesbische nummertjes.
De brunette wist even niet wat te doen of zeggen, maar nog voordat ze een beslissing had genomen hadden enkele van de meiden haar opgemerkt en in een flits waren ze bij haar om haar mee te doucheruimte in te trekken. “Wat doen jullie?” riep Elsemieke verbaasd terwijl het rondsproeiende douchewater haar mantelpakje en broek natmaakte.

De kortgeknipte brunette stribbelde niet echt tegen in haar
verbijstering, toen Femke haar natte mond over die van Elsemieke
drukte, en haar tong erin drukte. Met ver uitgestoken tong naaide Femke op deze manier Elsemieke’s mond. Femke’s speeksel vloeide zo rijkelijk Elsemieke’s mond in. Rosa stond achter de oud-hockey speelster met haar armen om haar heen, haar handen om Elsemieke’s tieten geklemd, en erin knijpend. Juliette stond aan de zijkant met haar hand in Elsemieke’s kruis, haar vingers op en neer halend door de duidelijk voelbare spleet.

Het duurde minder dan een minuut voordat elke weerstand die
Elsemieke had gebroken was.
Omsingeld door naakte, geile hockey vrouwen, liet ze zich gewillig door hen uitkleden. Eerst ging het jasje uit, vervolgens de broek waardoor Elsemieke Havenga in haar slip op de natte vloer van de doucheruimte lag. De bult van haar kut drukte zich af tegen de stof van het slipje. De bloes werd gewoon bruut opengerukt, gevolgd door de witte bustehouder.

Terwijl Kiki niet twijfelde en met haar glibberige kut bovenop
Elsemieke’s gezicht ging zitten, zogen Lijsbeth en Lieve haar
sappige tieten in hun mond. De andere vrouwen trokken ongeduldig
het slipje uit, en Elsemieke’s benen werden wijd gespreid, waarna zowel Rosa als Joanneke met hun tong bovenop Elsemieke’s harige kut doken en wild langs haar spleet en klit lebberden. Tenslotte bleven Juliette en Femke over, die ieder een voet van Elsemieke in hun handen namen, en haar tenen hun mond inzogen.

Het zag eruit als een scene van een lesbische orgie in een harde
pornofilm, waarin een vrouw door een groep andere vrouwen van alle kanten afgelebberd wordt. Echter, dit was een tv-presentatrice die van top tot teen afgelebberd werd door een groep sportvrouwen in een natte doucheruimte. Monden en tongen gleden over natte tenen, over een gezwollen klit, door een roze natte kutspleet, en over harde tepels. Rosa reikte met een arm onder Elsemieke’s been door, en begon met haar duim Elsemieke’s bruine aars te masseren.

Het duurde zo niet lang voordat Elsemieke Havenga haar rechterbeen over
Rosa’s hoofd slingerde zodat Rosa beter bij Elsemieke’s kont kon
komen. Met ťťn hand hield ze Elsemieke’s billen van elkaar terwijl ze met de andere een middelvinger langzaam in Elsemieke’s kontgat liet zinken. De tv-presentatrice kreunde nu hardop in Kiki’s kut die over haar mond reed. Twee meiden zogen op haar tieten en twee meiden zogen op haar tenen. Weer een andere meid likte en zoog hard op haar stijve klit en de laatste vingerde nu hard en snel haar aars.

De bekende Nederlandse die minuten geleden nog overrompeld was, was nu helemaal opgegaan in de groepsgewijze bevrediging van haar nog steeds mooie en strakke lichaam. Ze had nog nooit in haar leven zoveel plezier gehad als nu dat praktisch elk lichaamsdeel door meiden te grazen genomen werd.

“Ik wil haar tong in mijn hol,” riep Femke plotseling nadat
Elsemieke’s grote teen tussen haar natte lippen vandaan plopte. De brutale hockeykampioen ging op de grond liggen voor Elsemieke die op haar handen en knieŽn ging zitten. Femke liftte haar benen de lucht in en trok haar billen uit elkaar om haar anus bloot te leggen. Elsemieke verspilde geen tijd om haar tong tussen de billen door te halen van de sportster die haar dochter had kunnen zijn. Met een grimas op het gezicht die ofwel duidde op enorm ongemak, ofwel op intens pervers seksueel genot, trok Elsemieke haar tong telkens van onder naar boven, van Femke’s stuitje tot aan haar kut, over haar krampende kont ster.

Femke had Elsemieke Havenga altijd een lekker wijf gevonden, waarvan ze zo nu en dan fantaseerde dat ze haar moeder was, zodat ze veel meer tijd en gelegenheid zou hebben gehad om haar te verleiden tot hete lesbische nummertjes. Femke had geen grenzen wat dat betreft, die wilde likken wat los en vast zat als ze zich ertoe aangetrokken voelde. Ze was al van jongs af aan een hete meid die overal voor in was, en ze had een voorkeur voor een tong op haar poeperd. Dat ze nu een bekende Nederlandse met haar gezicht tussen haar billen had maakte haar gek van lust.

Met een hand speelde ze met haar klit terwijl de middeljarige
brunette, wiens haar door het rondsproeiende en spattende nu
doorweekt was en in natte slierten langs haar hoofd hing, haar tong in en uit Femke’s bruine rozet prikte. De andere meiden hadden ondertussen elkaar weer gevonden om op hun beurt te wachten voor een bef en baf beurt van de tv-persoonlijkheid, terwijl ze tegelijkertijd toekeken hoeveel plezier ze Femke gaf. Op handen en knieŽn, knieŽn wijd uit elkaar, rug gekromd en borsten heen en weer bungelend onder haar, zag Elsemieke eruit als een natte, likkende slet.

…ťn voor ťťn kwamen de meiden aan de beurt om Elsemieke’s tong in hun nauwste gaten te voelen, en de tijd tikte voorbij tot de
laatste met haar vingers haar kut tot een orgasme had gebracht met tegelijkertijd Elsemieke’s tong in haar reet. Met ietwat vermoeide kaken en een van kutgeil nat en naar kont ruikende gezicht pufte Elsemieke wat na, nog steeds op handen en knieŽn, terwijl de meiden om haar voldaan op de grond zaten.

Maar opeens voelde Elsemieke een tong zich van achter in haar reet boren, en zou er achterkomen dat deze tong toebehoorde aan de zich vanuit de kleedruimte bij de groep gevoegde blonde Sara, toen de groep meiden haar naam begonnen te scanderen.

“Sara…Sara…Sara…” riepen de meiden in koor, de jong ogende blondine aanmoedigend in het kontbeffen van Elsemieke Havenga. Elsemieke werd hier alleen nog maar meer opgewonden van, en reikte naar achteren om haar billen te spreiden, het gezicht van de 20 jarige alle ruimte gevend bij haar geurige reetkrans.

“Steek hem dieper,” kreunde de 47 jaar oude tv-presentatrice, nu
heerlijk genietend van haar eigen beurt om gebeft te worden door
een lekkere zachte en natte vrouwentong.

“Steek die tong dieper in m’n schijthol,” riep ze uit met van lust vertrokken gezicht en voor haar doen verregaand smerige taal. Elsemieke wentelde haar kont en bewoog naar voren en achteren, en Sara pakte Elsemieke’s billen in haar handen om zo te proberen haar op haar plaats te houden. De billen waren echter nat, en het was moeilijk er een houvast op te krijgen, dus Sara wentelde haar armen langs de buitenkant om Elsemieke’s dijen en trok haar zo met haar kont tegen haar gezicht. Met maximaal uitgestoken tong beukte ze haar hoofd telkens naar voren om zover mogelijk te kunnen penetreren in Elsemieke’s nauwe, warme achterste. De geurige aars zat strak om Sara’s tong zodra deze naar binnen drong en perste ‘m naar buiten, waarna Sara haar tong weer diep erin boorde.

Zo naaide de blondine minutenlang hard Elsemieke Havenga’s reet
terwijl Lijsbeth inmiddels op haar knieŽn naast Elsemieke was gaan zitten om onderlangs Elsemieke’s glibberige kut te vingeren en haar zo tot een orgasme te brengen.

En dus, met Lijsbeth’s vingers diep in haar knijpende kut, en
Sara’s tong diep in haar zuigende aars, kwam Elsemieke
overdonderend klaar. Ze gilde het uit, maar niemand die het hoorde behalve de meiden in de kleedkamer want de tijd was verstreken en bezoekers van de kampioenswedstrijd waren al vertrokken. Puffend bleef Elsemieke in diezelfde positie zitten maar Femke, ongetwijfeld de meest brutale van het stel, fluisterde iets in haar oor. Iets met “gaan” en “douche” en “iedereen” en “wel eens”.

Nadat Femke opstond en iets in het oor van Lieve fluisterde, werd duidelijk wat het was.
Met haar knieŽn nog wijder uit elkaar, begon Elsemieke ineens te
plassen op de grond. Het gele water mengde zich met het douchewater en stroomde het dichtst bijzijnde putje in, terwijl de stroom harder werd.

De tv-presentatrice piste, op handen en knieŽn, gewoon op de vloer van de doucheruimte terwijl bijna de hele hockey ploeg fluitend en juichend toekeken. De gele straal kwam met kracht uit de roze spleet tussen haar binnenste schaamlippen, en spetterde luid tegen de vloertegels, waarin kleine spettertjes weer opspatten tegen Elsemieke’s benen.

Nadat niets meer dan druppels nog uit Elsemieke’s kut kwamen, liep Juliette opeens op Elsemieke af, haalde haar vingers van achteren door Elsemieke’s schaamlippen door, en stak ze vervolgens in haar mond, de smaak van Elsemieke’s pis van haar vingers zuigend.

Volledig voldaan, douchten Elsemieke en de meiden zich volledig
schoon, en sloten een pact dat wat gebeurd was geheim zou blijven. En dat als de meiden nog eens zoiets op het programma hadden, ze gerust Elsemieke konden bellen om te zien of ze zin had om mee te doen.
Dit sexverhaal is geplaatst op 27 May 2014 door eroverhalen
Content Management Powered by CuteNews

parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?> parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?> parse( // aanroep om "dailer.template.htm" te parsen # array( # "link" => $templateLink, // in het template bestand word "%[link]% vervangen door de waarde in $templateLink # ) # ); # ###### # Door: Willem de Vries # Date: 9 februari 2005 # Voor: Virtual Pc Services # Versie: 2.2 # ###### # Changelog: # 1.0 (WdV 7-11-2003): statische functie ombouwen naar object # 1.1 (WdV 13-2-2004): parsen moet ook zonder parameters kunnen # 1.2 (JF 15-2-2004): Set functie toegevoegd om variablen aan template toe te voegen, aaroep: set(variablenaam, value) # 1.3 (JF 24-3-2004): Endless loop bug gefixed, bij openen van template kwam hij bij lege file of file zonder # regeleinde niet bij eof bij lezen van filesize. # 1.4 (WdV 04-3-2005): Nieuwe functie om default-waardes uit een HTML-comment veld te halen. # 2.0 (WdV 09-2-2005): grotendeels herschreven refresh() en parse() routine. Nu 50% sneller! # 2.1 (WdV 15-2-2005): Mogelijkheid om een template aan te maken vanuit een string ipv. een file uit te lezen # 2.2 (WdV 28-10-2005): On-the-fly compressie om geheugen te sparen, kleinere array properties # 2.3 (WdV 15-12-2005): Gebruik van de "TEMPLATE_SEARCH" superglobal om een (relatief) zoekpad op te geven waarin # templates gezocht moeten worden. ############################################################### function _slashjoin() { $out = array(); foreach(func_get_args() as $param) { if ($param) $out[] = $param; } return preg_replace('#([/]+)#', '/', join('/', $out)); } function _dirlist($str, $regex = '.*') { $out = array(); $dh = (is_dir($str)) ? @opendir($str) : null; while ($dh and $fil = readdir($dh)) { $out[] = _slashjoin($str, $fil); } if ( !$out) return; list($item) = array_values(preg_grep("|$regex|i", $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Matching items for |$regex|"); # error_log(__FUNCTION__ . " Subdirs in $str: " . join('|', $out)); # error_log(__FUNCTION__ . " Found dir '$item'"); return ($item) ? $item : $str; } class Template { var $fn = null; var $filename = null; var $ch = null; var $error = null; var $searchpath = null; var $searchdir = null; var $inf = null; var $def = null; var $me = 'object'; var $vars = array(); function Template($name) { # Compatibility $this->filename =& $this->fn; $this->me = strtoupper(get_class($this)); $this->searchpath = $GLOBALS[$this->me . "_SEARCH"]; if (defined($this->me . "_COMPRESS")) { foreach(array(array('gzcompress', 'gzuncompress'), array('gzdeflate', 'gzinflate')) as $grp) { if (function_exists($grp[0])) { $this->def = $grp[0]; $this->inf = $grp[1]; break; } } } $this->fn = $name; $this->refresh(); } function set($varname, $value = ''){ $this->vars[$varname] = $value; } function get($varname) { return $this->vars[$varname]; } function refresh() { if (!preg_match('/\.([^\.\/\s]+)$/', $this->fn, $found) ) { $this->cached($this->fn); $this->fn = null; $this->error = null; return; } # Implementatie zoekpad $subdirs = preg_split('/([\s]*;[\s]*)/', $this->searchpath); if (! $subdirs) $subdirs = array(''); list($a, $up, $b, $path) = preg_match('/^(([\.]+\/)*)(.+)/', $this->fn, $found) ? $found : array('', '', '', $found[0]); foreach($subdirs as $subdir) { $sub = _slashjoin($up, $subdir); # Wanneer de basis zoekdirectory niet bestaat, dan controleren we nog even # of deze naam niet partieel voorkomt ergens in de boom. Zie functie _dirlist(). if ($subdir and !is_dir($sub)) { $sub = _dirlist(dirname($sub), preg_replace('/([^0-9a-z]+)$/', '', $subdir) ); } $this->searchdir = _slashjoin($sub, $path); $exists = (file_exists($this->searchdir) and filesize($this->searchdir) > 0); if ($exists) { $this->searchpath = $sub; break; } } $readable = ($exists and is_readable($this->searchdir) ); $soort = ($readable) ? filetype($this->searchdir) : ""; if ($readable and $soort == "file") { $this->cached( join('', file($this->searchdir)) ); $this->error = null; } elseif (!$exists) { $this->error( sprintf("'%s' bestaat niet.", $this->searchdir) ); } elseif (!$readable) { $this->error( sprintf("'%s' kan niet worden gelezen.", $this->searchdir) ); } elseif ($exists && $soort != "file") { $this->error( sprintf("'%s' is geen geldig bestand; %s", $this->searchdir, $soort) ); } return; } function error($str) { $text = sprintf('%s %s [in %s]', $this->me, $str, $_SERVER['SCRIPT_NAME']); $this->error = $text; if ($_SERVER['IS_DEVEL'] and $this->error) error_log($this->error); } function parse($vars = array()) { $vars = $vars + $this->vars; if ($this->searchpath) # Voeg een slash toe aan het einde van het pad - templates verwachten dit! $vars['_searchpath'] = trim(_slashjoin($this->searchpath, ' ')); $match = array(); $repl = array(); foreach(array_keys($vars) as $key){ $match[] = sprintf("/(%%\[%s\]%%)/i", preg_quote($key)); $repl[] = $vars[$key]; } $match[] = '/%\[[^\[\]]+\]%/'; # Catch all $repl[] = ''; return preg_replace($match, $repl, $this->cached()); } function extractData() { $reg = '/<\!--(\s*([^=\s\<\>]+)[\s=]+[\'"]?([^\'"\s\<\>]+))+\s*-->/'; $comment = '/<\!--\s*(.+)\s*-->/'; $fields = '/([^=\s<>]+)[\s=]+([\'\"])?([^\s<>\2]+)/'; if (! preg_match_all($comment, $this->cached(), $found) ) return false; foreach($found[1] as $line) { preg_match_all($fields, $line, $res); for($i=0; $i < sizeof($res[0]); $i++) { $this->vars[$res[1][$i]] = $res[3][$i]; } } return $this->vars; } function cached($str = null) { if (is_null($str)) { #request $do = $this->inf; return ($this->compressed() and $this->ch) ? $do($this->ch) : $this->ch; } $do = $this->def; $this->ch = ($this->compressed()) ? $do($str, 9) : $str; } function compressed() { return ($this->inf || $this->def); } } # EOF ?>